Nieuwsbrief

ROOS HOLLEMAN The Centre of Attention

- post: 16 maart 2019

We nodigen je van harte uit voor de feestelijke boek- presentatie van The Centre of Attention van Roos Holleman op zondag 14 april, om 15.00 uur in Museum De Pont in Tilburg.

Na een welkomstwoord door Riëlle Boerland van 99 Uitgevers/Publishers zal Ingrid Luycks, kunst- historicus en galeriehouder, vertellen over het werk van Roos Holleman. Schrijver en reiziger Alexander Reeuwijk gaat daarna in gesprek met Roos. Ten slotte zal het officiële eerste boek worden uitgereikt.

Aansluitend zal Roos haar boek signeren. Daarna vindt in Luycks Gallery de feestelijke opening plaats van de solotentoonstelling ‘An Inordinate Fondness’. Je kunt de galerie die middag al bezoeken vanaf 13.00 uur.

Wil je bij de boekpresentatie zijn? Stuur ons een mailtje, dan zetten we je op de gastenlijst. De Pont is die dag gratis toegankelijk i.v.m de Museumweek.

Het boek geeft een representatief overzicht van Hollemans werk tot nu toe: vogels, paradijsvogels, kolibries, nachtvlinders en allerlei curiositeiten. Met tekstbijdragen van Alexander Reeuwijk en Suzanna de Sitter. De vormgeving wordt verzorgd door Mart. Warmerdam. Het boek is tweetalig (NL-EN), krijgt een bijzondere grafische uitvoering en heeft een omvang van 208 pagina’s (waarvan acht uitslaanders) met maar liefst 160 full colour afbeeldingen op groot formaat.

Special Edition: An Inordinate Fondness


Ter gelegenheid van de boekpublicatie verschijnt er een speciale editie, An Inordinate Fondness, met drie verschillende prints van door Roos getekende nachtvlinders.

De Special Edition bestaat uit een serie van drie piëzografieën, geprint met een Epson K3 op 310 grs Hahnemühle William Turner Paper. Door het gebruik van hoog gepigmenteerde inkt op het eersteklas aquarelpapier zijn de prints nauwelijks van echte tekeningen te onderscheiden. De prints zijn gesigneerd en genummerd, elk in een oplage van 33. Formaat: 48 x 33 cm. Bij de print hoort ook een boek (waarde € 40,-).

Bekijk hier de Special Edition:

editie_An Inordinate Fondness_Roos Holleman_99 Uitgevers

Graag bieden we je de exclusieve mogelijkheid om vooraf in te schrijven voor één of meerdere prints. De speciale intekenprijs is € 325,- per print (incl. boek). Deze aanbieding loopt tot 23 april 2019. Ná 23 april geldt de reguliere prijs van € 375,-.

Klik voor meer informatie over editie en boek op onderstaande link:

Roos Holleman The Centre of Attention

Wil je de editie in het echt bekijken? Dat kan op de KunstRAI, van 18 t/m 22 april a.s. In de volgende nieuwsbrief ontvang je meer informatie over de KunstRAI en de mogelijkheid om een vrijkaart te downloaden!

AGENDA

- post: 16 maart 2019

Boekpresentatie The Centre of Attention
Roos Holleman
zondag 14 april, 15.00 uur in Museum De Pont, Tilburg

KunstRAI
stand 24 met Roos Holleman, Robert Zandvliet, Seet van Hout en Jan Maarten Voskuil
do 18 t/m ma 22 april 2019

Boekpresentatie Round Trip
Jan Maarten Voskuil do 18 april 20.00 uur in onze stand op de KunstRAI

Castellum Aqvae
Speciale edities
Hoge Duin en Daalseweg 21 b, Bloemendaal
za 15 – zo 16 juni 2019

KUNSTRAI 2019 18-22 APRIL

- post: 14 februari 2019

Ook dit jaar staan we weer op de KunstRAI, die duurt van donderdag 18 t/m maandag 22 april, een dag langer dan normaal (2e Paasdag)! Je kunt ons vinden in stand 24. We laten er werk zien van vier kunstenaars.

Van Jan Maarten Voskuil tonen we een monumentaal schilderij plus een multiple, dit naar aanleiding van de publicatie in maart van zijn monografie Round Trip. Van Roos Holleman tonen we de speciale editie An Inordinate Fondness, ter gelegenheid van haar in april te verschijnen boek The Centre of AttentionRobert Zandstra is vertegenwoordigd met een serie tekeningen naar aanleiding van de in september 2018 verschenen leporello Stage of Being en van Seet van Hout zijn nieuwe schilderijen te zien.

ART ON PAPER AMSTERDAM

- post: 29 augustus 2018

Graag nodigen we je uit voor de opening van Art on Paper Amsterdam op donderdag 13 september. Deze fonkelnieuwe beurs, die plaatsvindt in de Zuiveringshal van De Westergasfabriek, opent om 17.00 uur en duurt tot en met zondag 16 september.

We laten daar (in stand 30) werk op papier zien van kunstenaars waarmee we een boek hebben gemaakt of van wie we een boek in voorbereiding hebben. Deze keer zijn dat Robert ZandvlietSeet van HoutGabriëlle van de Laak en Joncquil.

ROBERT ZANDVLIET

- post: 29 augustus 2018

Boekpresentatie op Art on Paper Amsterdam

Op de opening wordt om 18.00 uur het eerste exemplaar van de leporello ‘Stage of Being’ van Robert Zandvliet aangeboden aan Ron Dirven, directeur van het Van GoghHuis in Zundert.

Robert Zandvliet (1970) begon met schilderen van alledaagse voorwerpen, in brede kleurvlakken neergestreken. Door de dunne temperaverf (een mengsel van eigeel, olie, pigmenten en water) krijgen de schilderijen een helder en transparant karakter. Eind jaren negentig werd de natuur zijn belangrijkste bron van inspiratie. Telkens probeert hij de schilderkunst te doorgronden en opnieuw uit te vinden. Een van zijn laatste zoektochten heeft geleid tot Stage of Being, een serie monumentale schilderijen en een reeks kleinere werken waarin, voor het eerst, het motief van de menselijke figuur centraal staat. Zandvliet heeft zich hierbij laten inspireren door de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich, die in zijn landschappen de ‘Rückenfigur’ – een eenzame, op de rug geziene ‘Wanderer’ – introduceerde. Met behulp van zeer uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde schilderkunstige technieken heeft Robert Zandvliet zeven monumentale doeken geschilderd waarin de figuur zich telkens anders manifesteert: van heel concreet aanwezig tot geheel oplossend in een magische beeldruimte.

The Wanderer

Speciaal voor de lancering van het boek maakte Robert Zandvliet een zeer gelimiteerde serie kleine tekeningen van zwarte gesso op handgeschept papier, getiteld ‘The Wanderer’. De tekeningen worden exclusief getoond in onze stand (nr. 30) op Art on Paper Amsterdam.

Je kunt hier alle nog beschikbare tekeningen bekijken:

Robert Zandvliet_The Wanderer PDF

Stuur ons een email wanneer je geïnteresseerd bent. Bestellingen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst.

Robert Zandvliet won in 1994 de Prix de Rome en in 1997 de Charlotte Köhler Prijs. Het werk van Zandvliet was eerder te zien in o.a. GEM, De Pont, Stedelijk Museum Amsterdam, Dordrechts Museum, Museum Voorlinden en verschillende belangrijke musea in Europa en de Verenigde Staten. Museum Voorlinden presenteert op dit moment de collectie-tentoonstelling Stage of Being, vernoemd naar een werk van Zandvliet. Deze expositie laat zien hoe kunstenaars door de tijd heen de mens met al zijn emoties en driften hebben verbeeld (nog te zien tot en met 11 november 2018).

Van 7 september t/m 24 november 2018 zijn een aantal grote en kleinere schilderijen uit de serie ‘Stage of Being’ te zien in galerie Bernhard Knaus Fine Art in Frankfurt am Main.

SEET  VAN  HOUT

- post: 29 augustus 2018

In 2007 verscheen bij ons het boek Genaaid, gebonden van Seet van Hout (1957). Erg leuk was het om later in een recensie te lezen: “Seet van Hout, bekend geworden door haar boek Genaaid gebonden …” Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling gekomen. Ze maakt al jaren werk over het fenomeen van het geheugen, het herinneren en het vergeten. Ze schildert met acrylverf en maakt borduurwerken, soms combineert ze deze technieken. Haar werk is uitbundig en veelkleurig of juist heel ingetogen. Wij laten speciaal voor deze beurs haar minder bekende werk op papier zien: collages uit de serie ‘Blumenzucht’, de ‘Prick Drawings’ en de serie ‘Diary Drawings’. Samen vormen ze een interessante mix van werk uit de jaren negentig en zeer recent werk. Het geeft een mooi overzicht van haar ontwikkeling én laat zien dat de thema’s van haar vroege werk terugkomen in dat van nu.

Seet van Hout exposeerde in vele musea in binnen- en buitenland en haar werk bevindt zich in tal van particuliere en museale collecties. Haar werk is nu te zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Momenteel werkt ze aan de installatie ‘Backup’, vanaf 12 oktober a.s. te zien in Het Valkhof.

GABRIËLLE VAN DE LAAK

- post: 29 augustus 2018

Het boek Deeltjes en golven van Gabriëlle van de Laak (1958) verscheen bij ons in 2010. Roos van Put schreef toen: “De werken van Gabriëlle van de Laak wekken de suggestie van vloeiende beweging, voor één moment stilgezet. De vormen lijken zich niets aan te trekken van de compositie, van hun eigen contouren en van de begrenzing van het papier. Van de Laak werkt hierbij met verf en textiel. Zij schildert onlogische logica: deeltjes kunnen golven worden en vice versa. Haar werk biedt de beschouwer een intuïtieve glimp van de absolute werkelijkheid, van de ordening van het universum.” Op de beurs laten we, naast een aantal werken op papier die ook in het boek staan, meer recent werk zien.

Gabriëlle van de Laak heeft in haar carriere verschillende belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Jeanne Oostingprijs. Ze exposeerde op tal van plekken in binnen- en buitenland. Werk van haar is op dit moment te zien in Museum Gouda en op de tentoonstelling ‘Imago Mundi Collezione Luciano Benetton’ in Triëst.

JONCQUIL

- post: 29 augustus 2018

Op dit moment hebben we een boek van Joncquil (1973) in voorbereiding. Het werk van deze veelzijdige kunstenaar laat zich niet gemakkelijk vangen. Hij maakt schilderijen, tekeningen, foto’s, films, sculpturen en installaties. Overkoepelend thema daarbij is ‘tijd’ en het verstrijken daarvan. De surrealistische beelden die hij oproept lijken een mengeling van dromen, hallucinaties en herinneringen. Voor de beurs selecteerden we een serie humoristisch-duistere tekeningen, waarbij het lijkt alsof je door een nachtkijker naar een wonderlijk tafereel uit een sprookje kijkt.

 
Zijn werk is regelmatig te zien in galeries en musea in binnen- en buitenland en  is opgenomen in talloze privé- en bedrijfscollecties alsmede in collecties van musea zoals het Teylers Museum Haarlem en Museum Voorlinden Wassenaar. Van 2 t/m 30 september a.s. exposeert Joncquil bij Galerie Ramakers in Den Haag.

GRATIS TOEGANGSKAART

- post: 29 augustus 2018

De gratis toegangskaart voor Art on Paper Amsterdam vind je hier:

uitnodiging_Art on Paper Amsterdam_99 Uitgevers:Publishers

Mocht je verhinderd zijn op de openingsdag: de beurs duurt tot en met zondag 16 september. De toegangstijden op 14, 15 en 16 september zijn van 11.00-19.00 uur.

KUNSTRAI 2018 – 4 t/m 8 april

- post: 18 maart 2018

Graag nodigen we jullie uit voor de feestelijke opening van KunstRAI 2018 op woensdag 4 april. 99 Uitgevers/ Publishers is te vinden in stand 73. De gratis toegangskaart voor de KunstRAI vind je onderaan deze mail. Mocht je verhinderd zijn die dag: de beurs loopt tot en met zondag 8 april.

We laten werk zien van o.a. Frederique van Rijn, Michiel Schierbeek, Tessa Verder, Christiaan Kuitwaard en Gabriele Viertel, van wie de afgelopen tijd een boek bij ons verscheen. We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen van het boek van Roos Holleman. Kort geleden is daar Lynne Leegte aan toegevoegd, waarvan we twee schitterende edities kunnen laten zien, als crowdfunding voor haar nog te verschijnen boek.

Dit jaar doen we mee aan het avondprogramma op donderdag 5 april, A CURIOUS AFFAIR, georganiseerd door Qlick Gallery en bedoeld voor jonge kunstliefhebbers. Deze avond zal in het teken staan van het beleven van kunst op verschillende manieren, met meer inzicht, nieuwe introducties en uiteraard nieuwe ontmoetingen. Met o.a. een interactief gesprek met als onderwerp “hoe start ik met het verzamelen van kunst” aan de hand van het boek Ontroerend Goed van kunstkenners- en verzamelaars Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen. Zij zullen tijdens deze avond in discussie gaan met een jonge collectioneur. Daarnaast is er een kunstquiz onder de bezielende leiding van quizmaster Kris van der Hart en uiteraard is de befaamde rondleiding in het donker weer een onderdeel van A Curious Affair. Stuur ons een mail als je hieraan mee wil doen!

STAGE OF BEING – Robert Zandvliet

“Wat mij betreft gaat het in schilderen om drie dingen: 1 verf, 2 beeld, 3 spirit. Spirit is de geest in het doek, de toegevoegde waarde die zich onttrekt aan de direkte waarneming. Bij een goed schilderij zit de spirit altijd goed, maar voor een schilder is het heel moeilijk om dat te sturen.”

Al vanaf de jaren op de kunstacademie probeert Robert Zandvliet (1970) de schilderkunst te doorgronden en opnieuw uit te vinden. Altijd gebruikt hij een motief – een voorwerp, een landschap – als vertrekpunt, maar door de abstrahering is dat motief in het beeld vaak nauwelijks meer te herkennen. De huid van het doek, de beweging van de kwast en de inzet of juist afwezigheid van de kleur maken het beeld uit. In de loop der jaren heeft hij een enorme kennis van materialen en een fabuleuze schildervaardigheid ontwikkeld. De manier van schilderen, de compositie, de kleur en al die andere facetten moeten kloppen in het schilderij. De uiteindelijke zeggingskracht van een schilderij ligt echter elders en is volgens hem veel ongrijpbaarder. Cirkelend om die vraag zoekt Zandvliet steeds naar nieuwe oplossingen.

Een van zijn laatste zoektochten heeft geleid tot Stage of Being, een serie monumentale schilderijen en een reeks kleinere werken waarin, voor het eerst, het motief van de menselijke figuur centraal staat. Zandvliet heeft zich hierbij laten inspireren door de Duitse romantische schilder Caspar David Friedrich, die in zijn landschappen de ‘Rückenfigur’ – een eenzame, op de rug geziene ‘Wanderer’ – introduceerde. Met behulp van zeer uiteenlopende en soms zelfs tegengestelde schilderkunstige technieken heeft Robert Zandvliet zeven monumentale doeken geschilderd waarin de figuur zich telkens anders manifesteert: van heel concreet aanwezig tot geheel oplossend in een magische beeldruimte.

Stage of Being verscheen op 7 september 2018 ter gelegenheid van de expositie ‘Robert Zandvliet. Stage of Being’ in de galerie Bernhard Knaus Fine Art in Frankfurt am Main, te zien van 7 september t/m 24 november 2018. De leporello bevat naast afbeeldingen van de schilderijen en schetsen van de serie ‘Stage of Being’ de tekst ‘De metamorfose van verf in beeld’ van Hanneke de Man.

The Wanderer
Speciaal ter gelegenheid van de publicatie van de leporello maakte Robert Zandvliet een zeer gelimiteerde serie van kleine tekeningen (formaat 21 x 30 cm), techniek zwarte gesso op handgeschept papier, getiteld ‘The Wanderer’. De tekeningen worden door 99 Uitgevers/Publishers aangeboden voor een gereduceerde prijs van € 2.100,- per stuk (normaal € 2.750,-). Deze prijs is inclusief lijst en gesigneerde leporello.

Je kunt hier alle nog beschikbare tekeningen bekijken:

Robert Zandvliet_The Wanderer PDF

Stuur ons een email wanneer je geïnteresseerd bent. Bestellingen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst.

 

Verschenen: september 2018
Tekst: Hanneke de Man
Vormgeving: Mart. Warmerdam
Formaat: 31 x 23 cm
Uitgave: 21 fc afb., 32 p., hard cover (leporello)
Prijs: € 35,00.

BREEZE OF LIGHT – Tessa Verder

ALS PARELMOER – Gabriele Viertel & Elly de Waard

Eugène Brands 10 x verzameld

Van Gogh in Haarlem

HET LICHTE OOG HUILT KLEUREN – Frederique van Rijn

VAN GOGH IN HAARLEM – speciale editie

GEDROOMD LAND – Alice Brasser

OPALE ET ALBÂTRE – Michiel Schierbeek

GUTE NACHT EINSAMKEIT – Maria Barnas & Arjan van Helmond

HET SUIZEN VAN EEN ZACHTE STILTE. Margot de Jager

263 WHITE BOX PAINTINGS. Christiaan Kuitwaard

NU. Joost Zwagerman & Marc Mulders

Ik dicht je bij me. Iris Le Rütte

Sammlung Weltensand. The Journey – Elvira Wersche

HIER. Tjebbe Beekman en Robert Anker

Klank is materie. Hans van Koolwijk

Amsterdam Dreamtown – Pijffers & Brizzi

Illuminations. Coloured Plates – Rob Nypels

Voor en na het meesterwerk. Joost Zwagerman en Harald Vlugt

Atelier: 90 kunstenaarsportretten. Hans de Bruijn

TAT TOO. Krijn van Noordwijk

Zon Maan Wolken. Anke Roder

Langs het spoor. Het fotografische oog van Kees van de Meene

Grace. Katinka Lampe

IK-eiland /
Jan van Munster

Luilekkerlandschap /
Korrie Besems

Armando vs Armando

Collectie Manders. Naar eenvoud en verstilling

The Innocent Abroad /
Jasper de Beijer

Ed van Teeseling. Beeldhouwer

Tobeen. Eigenzinnig kubist, poëtisch realist /
Rosella Huber-Spanier

Stromend Geluk: Aquarium Oriental. Bjorn Staps

Carousel. Into the Mountains Thomas Elshuis

Bloem. Marc Mulders

Baest. Marc Mulders

Nachtlicht. De schilders van het nieuwe licht 1880-1940

Upset Down. Paul Bogaers

An meine Kinder. Debbie Saul

Deeltjes & golven. Gabriëlle van de Laak

Saltwaterbleeders. Michiel Hogenboom

Sammlung Weltensand. Elvira Wersche

De Wonderjaren. Michel Pellanders, Frank Groothof, Hannes Wallrafen

Atelier – vijftig kunstenaarsportretten. Hans de Bruijn

Born in Georgia. Hedendaagse kunst uit Georgië

DJ – Krijn van Noordwijk

Ontdek Haarlem en omgeving in 11 wandelingen

Totok II. Adriaan van Dis en Harald Vlugt

Surface tot Surface. Richard Galpin

Genaaid, gebonden. Borduurdagboek Seet van Hout

Avila. Sebastiaan Bremer